Da er uken kommet! D13 Haukeland holdeplass skal overleveres til Bybane Utbygging den 2. november. Et stort prosjekt med lang varighet nærmer seg slutten, Veidekke med UE gleder seg til overlevering.  Det gjør nok naboer og de mange reisende som gleder seg til å ta i bruk bybanen også. For Veidekke gjenstår det noen arbeider etter overlevering, naboeiendommer som er benyttet som riggarealer skal tilbakeføres, vi skal rydde opp etter oss og forlate plassen i god stand.

Frem mot åpning vil det pågå videre testing og opplæring for driftspersonell. Så om noen hører brannalarmen, reagerer på lys som blinker eller annen merkelig oppføresel fra bygget er det sannsynligvis og forhåpentligvis nøye planlagte aktiviteter.

Den underjordiske holdeplasen har vært ett krevende prosjekt, samtidig som den har vært veldig givende og spennende å jobbe med, nå står den straks ferdig i all sin prakt. Vi har jobbet tett sammen og hatt ett godt forhold til byggherre, underentreprenører, leverandører og sideentreprenører. Det har vært nødvendig for å få til den involverende planleggingen og koordineringen som kreves i slike prosjekter. Helse, Miljø og Sikkerhet står alltid i førersetet og anlegget er overlevert med null alvorlige skader.

Veidekke er stolt av det ferdige resultatet og takker alle våre fagarbeidere, underentreprenører og leverandører for innsatsen. Til slutt vil vi takke tålmodige naboer som forhåpentligvis snart kan glede seg over pent opparbeidede utearealer og umiddelbar nærhet til Bergens nye kollektivåre. Vi gleder oss til å se holdeplassen bli tatt i bruk og åpningen av bybanen linje 2 den 21. november 2022.

Her kommer et bildedryss:   

Les mer om prosjektet ved å trykke på linken under:

https://bybanen.veidekke.no/d13-haukeland-holdeplass/om-prosjektet/