Julen nærmer seg med stormskritt og på D13 jobber vi med de siste arbeidene før jul. Dette inkluderer også sikring av materiell og utstyr på byggeplassen dersom det mot formodning skulle komme en romjuls- eller nyttårsstorm. Det jobbes på alle fronter og det er kjekt med høy aktivitet og engasjement, før vi tar en vell fortjent juleferie.Den siste tiden har stålmontasjen ved Inngang Nord på Haralsplass fått sin karakteristiske buede form. Denne stålrammen er en viktig del av bygget grunnet sin bærende konstruksjon for glassfasaden og taket over, samt at den danner formen for det stilige visuelle preget begge inngangene skal ha. I tillegg har underentreprenør Protan jobbet med tekkingsarbeider og isolering av konstruksjonen for å sikre ett vanntett bygg før grunnarbeidene fyller over igjen med masser.Det har også vært full aktivitet på perrongen i stasjonshallen, hvor underentreprenør Svein Boasson er ferdig med legging av granitt og kunst på dekket. I uke 50 ble kunsten avduket og anlegget fikk besøk av kunstner, leverandør og byggherre. Ønsker du å lese mer om utsmykkingen av holdeplassen, kan du følge linkene under (NB + artikler) :

I oppgangen mot gangtunnelen har stillasmontører fra Ramirent bygget stillas til himlingarbeidene som skal utføres etter nyttår.I uke 50 ble det også montert 9 stk rulletrapper i hovedsjakten ved Inngang Sør på Haukeland. Disse ble satt på plass nå før jul slik at vi på nyåret kan starte med lukking av hovedsjakten med store fagverks gitterdragere av stål. Store deler av byggegropen blir da tett når betong plattendekker og påstøp blir lagt over.Heissjakten på Haukeland ble også ferdig i uke 50 og har også kommet seg hele veien opp de 38 m fra bunn til topp. Dette ble feiret med et norsk flagg på topplokket. Betongarbeidene opp i dagen på Haukeland tar virkelig form og en kan nå se litt av det massive bygget i gropen fra Haukelandsveien.

I romjulen er det planlagt lite aktivitet på anlegget, og tar stort sett juleferie alle kvinner og menn.

Ønsker alle en riktig god jul!