I september og oktober har det vært stor aktivitet ved Bybanens adkomstpunkt på Haraldsplass. Veidekke utfører grunnarbeidene i egenregi med egne maskinførere, og i tett samarbeid med betongarbeidene som pågår.

Nå holder vi på med oppfylling av løsmasser rundt den buede betongkonstruksjonen, hvor rør og kummer til vannforsyning og overvann blir satt ned i grøftene.
Det er mye steinmasser som har blitt returnert til Inngang Nord Haraldsplass. Her jobber en av grunnarbeiderne med komprimering av utfylte masser rundt de ferdige betongkonstruksjonene.

Denne uken starter vi opp med oppfylling av masser til begge de to bybanesporene gjennom tunnel- og holdeplassområdet. Det vil si at det skal legges pukk i banesporet for å rette opp og forkile (forsterke og avrette) underlaget før de jernbanetekniske aktivitetene settes i gang. Når sporentreprenøren overtar området, vil de starte med støping for fastsporet ved den underjordiske holdeplassen og utlegging av sviller til Bybaneskinnene i resten av tunnelen.

Her ser vi det utgående sporet (Ut fra Bergen sentrum) mot Kronstad, med ferdig monterte fasadeplater som design og akustisk-tiltak på perrongen
Her er det inngående sporet (inn mot Bergen sentrum) En ser også kabelkanaler på venstreside som skal inneholde alt av kabler til nødvendig infrastruktur for Bybanen og Holdeplassen