Forrige uke var en veldig spesiell uke på D13-anlegget. Flere byggeplasser i Bergen hadde fått påvist covid-19 utbrudd av typen muterte virusvarianter. Dette resulterte i innføringer av nye sær-restriksjoner i Bergen og flere kommuner i nærområdet. Bergen kommune har forskriftsfestet BNL (Byggenæringens Landsforening) sin bransjestandard om smittevern som skal overholdes frem til 01.03.2021. “Gjeldende smitteverntiltak prosjekt rødt nivå per 11. Februar 2021”. (nhs-c19-1_2021_rev2-no-2021-02-10.pdf (bnl.no))

På D13 har vi tatt de nye smittevernkravene fra BNL på høyst alvor og vi har ikke hatt covid-19 utbrudd på vår byggeplass. På D13 er det prioritert å bruke egne, lokale fagarbeidere fra Veidekke. Underentreprenører og sideentreprenører på D13 har alle blitt sjekket opp for mulighet at deres arbeidstakere har vært på andre prosjekter med påvist utbrudd. Fremover skal alle personer som utfører aktiviteter på byggeplassen D13 ikke arbeide på andre byggeplasser og alle skal registrere seg inn når de ankommer byggeplassen. Både NRK vestlandrevyen og Bergens tidene var på besøk hos D13 for å  spørre hvordan vi utøver smittevern i praksis på anlegget.

Fokusområde på D13 framover er at smitteverntiltak blir gjennomført i henhold til krav og føringer som er laget fra byrådet, myndigheter og Veidekke. I tillegg til å opprettholde så normal drift som mulig.