Nå nærmer det seg jul og vi på D13 prosjektet forbereder oss på å stenge anlegget til juleferien. Aktiviteten stanser 23. desember og starter opp 4. Januar. Vakter vil være tilgjengelig for å forsikre at alt er som det skal på anlegget.

Det har skjedd og skjer store forandringer på prosjektet inn mot Jul . Statusen på D13 er nå i drift i sone 1, 2, 3 og 4, mens de siste sonene 5, 6 og 7 overtar vi over nyttår.

Bildet illustrerer soneinndelingen på prosjektet hvorav Sone 1: Uteområde og bygg i dagen i Sør (Haukeland-Inngang S), Sone 2: Bygg i sør, Sone 3: Plattformområde, Sone 4: Oppgang mot gangtunnel, Sone 5: Gangtunnel, Sone 6: Bygg i Nord (Haraldsplass-Inngang N) og Sone 7: Uteområde nord
Bygget Illustrert i 3D modell

I sone 1 har det blitt støpt fundament og vegger. Dette er konstruksjoner som står på fjell og som skal bli et teknisk rom når bygget er ferdig.

Det første betongarbeidene i prosjektet ble utført i sone 1.

I uke 49 ble sonene 2, 3 og 4 overtatt av D13 og det ble satt i gang rigging av strøm, belysning og trappetårn , samtidig som Wimo boret og monterte over 500 bolter i fjellet.

Wimo Fjellsikring AS borer og monterer konstruksjonsbolter i sjakten (Bygg i sør).

I uke 50, 51 og 52  har veidekke startet i gang arbeid i sone 2 og 4. I sone 4 støpes fundamenter og vegger for heissjakt. I sone 2 har betong blitt spredt ut for å lage et flatt underlag, dette kalles for magring. Da dette gjør det enklere å støpe fundamenter, vegger og søyler/pilastre. I tillegg har vi startet på heissjakten i sone 2. Dukarbeider ble starter opp av W. Giertsen og fortsetter over nyttår.

Sjakten i sone 2, Her har det blitt magret langs fjell og i bunnen av sjakten. Her bygges det kjerne med heissjakt og fundamenter. Over nyttår blir det satt opp systemforskaling til vegger og pilastere.

I sone 4 bygges det heissjakt og sidevegger. Her er det trangt og det benyttes mobilkran for etablering av systemforskaling.

Ved Møllendakselven i sone 7 har det blitt fundamentert og etablert et dekke med buede støttemurer. Dette blir en ny bro som som tar deg til Haraldsplass inngang i nord.

Ramirent har bygget og montert 40 m trappetårn i sjakten ved Haukeland.

Vi  gleder oss til et nytt år med enormt mye betong arbeid. Da gjenstår det å ønske alle en riktig God Jul og Godt Nytt År fra alle oss i D13 Haukeland Holdeplass!